Struyk Verwo Infra

Deze producten maken klimaatadaptatie zichtbaar en makkelijk

Deze producten maken klimaatadaptatie zichtbaar en makkelijk

Struyk Verwo Infra heeft de afgelopen jaren diverse nieuwe producten ontwikkeld waarmee een woonwijk op een aantrekkelijke wijze afgekoppeld en vergroend kan worden. Dankzij opdrachtgevers, ontwerpers en partners zijn deze oplossingen al veelvuldig in de praktijk gebracht of verder ontwikkeld.

Hollandse waterwerken in tegelformaat  

De Hollandsche waterwerken vormden voor Kathlijn Booij de inspiratie om watertegels voor het schoolplein te ontwikkelen. Dit ontwerp wordt nu ook gebruikt om hemelwater van het dak via het trottoir naar een wadi of andere infiltratievoorziening te leiden. Een speels ontwerp dat in combinatie met de waterspuwers van BuroJet een wijk een eigen identiteit kan geven en bewustwording over waterafvoer.

hemelwaterafvoertegels

Ga naar productselector - hemelwaterafvoertegels

Aansprekende uitstroomtegels

Deze tegels ontworpen door BuroJet zijn bedoeld als overloop van ondergrondse infiltratievoorzieningen die rechtstreeks zijn aangesloten op de regenpijp van woningen. Beide kunnen eenvoudig worden aangesloten op een PVC-buis Ø 125 mm. De Well-O-Well ligt in het trottoir en kan eventueel als exfiltratiekolk op een PVC-onderbak geplaatst worden. De Well-O-Edge ligt op de erfgrens tussen twee verhoogde opsluitbanden. Het RVS-rooster kan gepersonaliseerd worden door uitfrezen en etsen. 

  Well-O-Edge & Well-O-Well

Ga naar productselector - uitstroomtegels

Veilige omranding wadipark  

Hoe maak je een wadipark toegankelijk voor water en veilig afgesloten voor verkeer? Met de gemeente Tilburg ontwikkelde Struyk Verwo Infra een robuuste wadiband gebaseerd op de bestaande productlijn trottoirbanden 40x35 cm. De RVS-opening wordt naar achteren toe steeds wijder en heeft 2 cm afschot, zodat grove vuildelen niet vast komen te zitten en water makkelijk wegstroomt. Inmiddels zijn er ook wadibanden voor trottoirbanden 13/15x25 cm en 18/20x25 cm.

wadibanden

Ga naar productselector - wadibanden

Operatie Steenbreek met geveltuinbanden

Tegels eruit, plantjes erin. Met deze geveltuinband kunnen trottoirs samen met bewoners eenvoudig vergroend worden, dankzij de maatvoering 5/8x25x90 cm. Niet alleen de rechte band, maar ook het hoekstuk is aan de buitenzijde perfect afgestemd op de tegelmaten 20x20 en 30x30 cm. De 25 cm hoogte biedt voldoende ondergrond voor beplanting. In de binnenstad van Dordrecht zijn inmiddels de mooiste geveltuinen te bewonderen. De gemeente is lid van Stichting Steenbreek en geeft hiermee zelf het goede voorbeeld.

geveltuinbanden

Ga naar productselector - geveltuinbanden

Alle ruimte voor waterafvoer met uitstroombanden

De uitstroomband 60x25x100 past op trottoirbanden 13/15, 18/20 en 28/30 en kan toegepast worden als afwateringsgoot bij wadi's en sloten. De uitstroomband heeft een instroompunt dat naar de achterzijde steeds wijder uitloopt, zodat geen vuilophopingen kunnen ontstaan. Het gat heeft tevens afschot en een ronding voor een goede waterafvoer. Aan de voorzijde moeten de strekstenen of goottegels minimaal boven de onderzijde van het instroompunt gestraat worden. Aan de achterzijde moet voldoende ruimte gemaakt zijn om water af te kunnen laten stromen.

Uitstroomband voor waterafvoer langs de weg

Ga naar productselector - Uitstroombanden

Wateropslag met Bluebloqs EDGE

Bluebloqs EDGE dient als omranding voor regentuinen en biofilters en is gebaseerd op onze Solids & Seats. De omrandingen zijn onderdeel van een circulair systeem waarin regenwater in de stad gezuiverd en hergebruikt kan worden. Dit gebeurt door een combinatie van natuurlijke zuivering en ondergrondse opslagtechnologie. Water van hoge kwaliteit kan onder meer gebruikt worden voor sproeien. Met dit systeem van onze partner FieldFactors maakt u de woonwijk dus aantrekkelijk én bestendig tegen wateroverlast en droogte. Voorbeelden in Nederland zijn de Urban Waterbuffer in Spangen (nabij het Spartastadion) en het Cromvlietpark in Den Haag (Buro Sant & Co).

Bluebloqs EDGE

Ga naar website Field Factors

Drainwave XL waterpasserende bestrating

Drainwave XL heeft waterdoorlatende drainvoegen van partner Drainvast. De waterpasserende bestrating wordt kant-en-klaar geleverd met 12 drainvoegen verspreid over een laag. Deze zandkleurige voegstrips hebben een afmeting van 8x205x80 mm die aangebracht zijn tussen 12 betonstraatstenen met afstandhouders van 8 mm over de lange zijde. Deze stenen zijn makkelijk te herkennen en daardoor ook geschikt voor herstraten. De Drainvoeg is door Drainvast en de gemeente Bergen (NH) bedacht om problemen met water op straat op te lossen en is winnaar van de RIONED innovatie award 2014.

Drainwave XL  

Ga naar productselector - Drainwave XL

Groene parkeervakken met Greenbrick   

De Greenbrick is een holle keiformaat steen van gerecycled kunststof die met teelaarde of bomenzand en graszaad wordt opgevuld. Voor een stabiel legverband zijn de Greenbricks aan de bovenzijde voorzien van speciale verstevigingsribben. De combinatie van Greenbrick grasstenen met gesloten verharding zorgt voor optimale begaanbaarheid met een groene uitstraling. Groen houdt minder warmte vast en verkoelt door verdamping van water. Bovendien kan het bij extreme regenval water laten infiltreren in de bodem. De Greenbrick is zowel los of als machinaal pakket leverbaar.

Greenbrick

Ga naar productselector - Greenbrick

Kerb-IT: keep it, green it, cool it! 

Kerb-IT is bedoeld om verdroging in stedelijk gebied tegen te gaan door vooral kleine buien op te vangen en te infiltreren. Water dat op straat is gevallen, kan langzaam worden afgegeven aan de bodem. Dit kan de ondergrond van een groenperk zijn, maar ook zand onder het trottoir waar boomwortels liggen. Kerb-IT moet gecombineerd worden met trottoirkolken die water bij hevige buien afvoeren en grote vuildelen afvangen. Gemeente Halderberge had de primeur met de Beatrixlaan in Oudenbosch.  

project met Kerb-IT in uitvoering

Ga naar productselector - Kerb-IT

Terug naar het blog overzicht

Heeft u vragen?

vragen-image

Productmanager Frank Kolderie vertelt u graag meer over klimaatadaptieve oplossingen