Struyk Verwo Infra

Nieuws

16 Life Saving Rules - nieuwe veiligheidscampagne

MVO

 

 

 

 

Met dit motto en een allesomvattend programma – de ‘16 Life Saving Rules’ – is Struyk Verwo Infra een grootschalige campagne gestart. Het doel hiervan: het veiligheidsbeleid naar eigen medewerkers verder te intensiveren en ook dat naar derden die werkzaamheden onder haar verantwoordelijkheid uitvoeren.

Veiligheid heeft bij Struyk Verwo Infra en Iers moederconcern CRH topprioriteit. Met als resultaat dat het aantal ongevallen al jaren significant daalt. Hier neemt het bedrijf echter geen genoegen mee.

De doelstelling is dan ook: nul arbeidsongevallen. Alles is er op gericht om elk potentieel risico maximaal te verkleinen. Zo zijn 16 kritische gebieden benoemd en per gebied heldere regels opgesteld om optimale veiligheid te verzekeren.

‘Bewust en verantwoordelijk’
Vanuit deze 16 Life Saving Rules verwacht Struyk Verwo Infra dat eigen medewerkers en externe personen die voor haar werken bewust en verantwoordelijk omgaan met de risico’s verbonden aan hun werkzaamheden. Al deze regels tezamen vormen het fundament van haar veiligheidsbeleid voor de komende jaren.  

Breed gecommuniceerd
De communicatie rondom de 16 levensreddende regels omvat diverse events en tools waaronder:

  • Een kick-off presentatie aan alle medewerkers van SVI;
  • Een brief naar alle leveranciers (waaronder ook vervoerders) en klanten (en dus ook afhalers)
    waarin de verwachtingen of verplichtingen rondom dit programma worden uitgelegd;
  • Een banner met alle 16 regels op elke locatie;
  • Mededelingen op prikborden;
  • Safety-alerts waarin (bijna-) ongevallen uitgebreid worden besproken en toegelicht aan het personeel middels zogeheten toolboxen;
  • Een langdurige DVD-campagne voor alle SVI-werknemers die loopt van november 2014 tot en met februari 2015.

4 hoofdthema's
Voor de campagne zijn alle 16 levensreddende regels gebundeld
in een viertal hoofdthema’s, die vervolgens op DVD zijn gezet:

DVD 1  - Veiligheid (onder)aannemers
DVD 2  - Machineveiligheid
DVD 3  - Transportveiligheid
DVD 4  - Werken op hoogte / vallende objecten

Per maand toont en bespreekt elke leidinggevende binnen Struyk Verwo Infra één DVD in kleine groepjes. Op deze wijze wil de organisatie het bewustzijn van alle direct en indirect betrokkenen bij haar business processen. Op zo’n manier dat een ieder in zijn eigen omgeving het motto ‘Better safe than sorry’ dagelijks concreet in praktijk gaat brengen.