Struyk Verwo Infra

Nieuws

Zuidas Solar Week

Overig

De Green Business Club Zuidas is een lokale impactorganisatie op de Amsterdamse Zuidas gericht op verduurzaming van de bedrijven en het gebied. De organisatie heeft 30 participanten waaronder ABN AMRO, Accenture, Vrije Universiteit en Deloitte. Door het delen van kennis en het gezamenlijk oppakken van projecten werken deze bedrijven aan verduurzaming van bijvoorbeeld hun energiegebruik, afvalstromen en mobiliteitsbeleid. De meeste gebouwen op Zuidas zijn van zichzelf al vrij duurzaam, maar in het gebruik er van valt nog veel te verbeteren. Via de Green Business Club ontdekken bedrijven hoe ze dit zo goed mogelijk kunnen doen.

Extra aandacht voor zonne-energie

Tijdens de jaarlijkse Zuidas Solarweek geeft de GBC Zuidas extra aandacht aan de kansen die zonne-energie biedt voor bedrijven en hun medewerkers. Via een speciale actie konden werknemers van de bedrijven tijdens deze week tegen een scherpe prijs 'top of the bill' zonnepanelen aanschaffen. Daarnaast werden de bedrijven die zelf veel PV-panelen op hun dak hebben, zoals RAI en WTC, extra in het zonnetje gezet zodat andere bedrijven worden geïnspireerd de huidige 3500 zonnepanelen die er op Zuidas liggen mogelijk uit te bereiden. Een eyecatcher tijdens de Solar Week was de Solar Bench, model Smart City, van Struyk Verwo Infra. De Vrije Universiteit mocht een week lang de Solar Bench verwelkomen op haar binnenterrein. Onder veel belangstelling werd er veelvuldig gebruik gemaakt van deze bijzondere bank.

Duurzame eyecatcher - Solar Bench

De bank maakt onderdeel uit van de Solar Streetline, een collectie zitbanken en tafels van beton en voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Gebruik maken van duurzame energie in de buitenruimte is nog nooit zo eenvoudig en leuk geweest. Of je nu je telefoon, tablet of e-bike wilt opladen, even wil gamen of werken in de buitenlucht, de Solar Streetline maakt het mogelijk. Ook het aansturen van fonteinen is een optie.

Het solide zonnepaneel is speciaal voor de openbare ruimte ontworpen. Het paneel is opgebouwd uit drie afzonderlijke delen die onafhankelijk van elkaar werken waardoor niet afgedekte cellen altijd stroom opwekken. Een slagvaste transparante kunststof plaat voorkomt beschadigingen en zorgt er tevens voor dat het zitgedeelte in de zomer niet te heet wordt. Er zijn modellen die stand-alone met een ingebouwde accu opereren en modellen die rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten.

De Solar Streetline is een ontwerp van Claudia van Riet, van ontwerpbureau Fix.

Meer weten?