Struyk Verwo Infra

Nieuws

Greenbrick - passende oplossing open bestrating

Product uitgelicht

open bestrating

De eerste fase van de herstructurering van Landgoed Ursula, een zorginstelling voor gehandicapten in Nieuwveen, is vorig jaar uitgevoerd. Voor het opnieuw aanleggen van een parkeerplaats is gekozen voor Greenbrick stenen van Struyk Verwo Infra. IAA Stedenbouw en Landschap heeft voor het landgoed het structuurplan gemaakt.

Groen en beloopbaar

Landschapsarchitect Pim Kupers vertelt: "Het parkeerterrein is zo ontworpen dat het een groene uitstraling heeft. De parkeervakken worden aangegeven met de groenvakken en de stroken verharding ernaast zijn om comfortabel over te lopen, ook voor de minder mobiele mensen die in de instelling wonen.  'Vanuit dit ontwerp voor open bestrating koos de opdrachtgever voor de Greenbrick van Struyk Verwo Infra. Een passende oplossing die goed beloopbaar is."

bestrating met gras

Open bestrating voor waterberging

"Deze vorm van bestrating wordt vooral gebruikt op landschappelijke plekken vanwege de groene uitstraling. Het graspatroon breekt grote oppervlaktes verharding en door de betere afwatering is een deel van de waterberging al geregeld. Ook kun je met de Greenbrick eenvoudig verschillende patronen met open en gesloten bestratingen ontwerpen."

Meer weten?