Struyk Verwo Infra

Nieuws

Verzorgingstehuis en buitenruimte vormen sfeervol geheel

Project in beeld
Neibertilla, het verzorgingstehuis in Drachten, heeft sinds de verbouwing  een nieuwe gevel. Samen met de eigenaar van het gebouw ontwikkelde Struyk Verwo Infra betonstraatstenen op maat, perfect passend bij de omgeving. Onderscheidend qua kleur, formaat en deklaag.


Juiste nuances

De gevel van het verzorgingstehuis is opvallend en heeft twee repeterende kenmerken. Een oranje gevel in de vorm van een huis en een grijze gevel voor de appartementen. Egbert Müller, projectadviseur bij Struyk Verwo Infra, vertelt over de ontwikkeling van de speciale betonstraatstenen:  ‘Samen met de aannemer en de opdrachtgever zijn we gaan kijken naar de verschillende opties om de buitenomgeving mooi te laten aansluiten bij deze opvallende gevel. 

Zo hebben we onder meer een speciale betonstraatsteen ontwikkeld met een mengsel van kleurechte uitgewassen mineralen, die goed past bij de kleurstelling van de gevel. Om de grote en robuuste gevel te ondersteunen is voor een grotere maatvoering gekozen, namelijk 31,5 x 10,5 cm.’

 
De aardtinten zorgen voor een mooie combinatie met de delen van de bestrating die is uitgevoerd in grijstinten, zoals onder meer de parkeerplaats die is voorzien van grootformaattegels. Een subtiel contrast tussen warme en rustige kleuren.   
 

Sfeervol geheel

Projectleider en toezichthouder Jentje Steegstra vertelt over de keuzes die destijds zijn gemaakt: ‘Natuurlijk hebben we de bestrating met zorg uitgezocht. Er is specifiek gekozen voor deze steen vanwege zijn vriendelijke voorkomen en genuanceerd oppervlak met een bepaald soort korrel. Het resultaat is een bestrating die mooi aansluit op de oranje huisjes die aan elkaar zijn gekoppeld door grijs-zwarte linten; een heel sfeervol geheel!
 

Harmonieuze samenwerking

Volgens aannemer Rimmert Plantenga van Sweco Nederland maakte vooral de samenwerking het project bijzonder. ‘Bij het verbouwen aan een zorginstelling komt veel kijken. Zo is het belangrijk om overlast zoveel mogelijk te beperken. Alle partijen hebben zich in harmonie kunnen aanpassen aan de wensen van het verzorgingstehuis. Het contact tussen de ontwerpende en uitvoerende partij, de leverancier en het verzorgingstehuis is erg prettig verlopen.’