Struyk Verwo Infra

Nieuws

Vernuftige plantschalen sieren Schiphol Airport

Product uitgelicht
 
Op Schiphol Airport komen en gaan zo’n 200.000 reizigers per dag. Het eerste of laatste wat ze zien, is Neerlands trots: onze bloembollen. De tulpen en narcissen bij Schiphol worden gepresenteerd in betonnen plantschalen van Struyk Verwo Infra. Deze zomer ondergingen de plantschalen een opfrisbeurt.
 
Het ontwerp is ruim twintig jaar geleden gemaakt door West 8 Urban Design & Landscape Architecture BV. Opdrachtgever Schiphol benaderde West 8 een jaar geleden met de vraag om het ontwerp van deze eye-catchers uit de jaren 90 tegen het licht te houden. Het resultaat is een nieuwe generatie maatwerk plantschalen van beton. De wijzigingen zijn voornamelijk functioneel van aard; naast een modernere betonsoort is de zitrand iets aangepast om meer zitcomfort te kunnen bieden, zelfs kort na een regenbui. 
 

   Zitcomfort

Uiteindelijk is maar één ding belangrijk voor een buitenzitplek: droge billen! De nieuwe plantschalen zijn gemaakt van zelfverdichtend beton en hebben een waterhol, zodat het water in de grond afgevoerd kan worden. Hierdoor zijn er ook geen leksporen zichtbaar die het aanzicht belemmeren en blijven de schalen langer goed. 
 

Hello, goodbye!

Het oog wil ook wat. Daarom is ook de kleur van de plantschalen aangepast. Deze zijn nu uitgevoerd in lichtgrijs beton, dit oogt frisser tegen de donkere gevels van Schiphol. De betonnen plantschalen zijn gemakkelijk te verplaatsen en ook de inhoud kan elk seizoen vervangen worden. Perry Maas, architect bij West 8 Urban: ‘De nieuwe plantschalen zijn een kleurrijk afscheids- en welkomsgebaar voor alle reizigers.’