Struyk Verwo Infra

Nieuws

Eerste Well-O-Well tegels in Haaksbergen toegepast

Product uitgelicht

In nieuwbouwwijk de Veldmaat is de Well-O-Well voor de eerste keer toegepast. Dit keer nog niet als uitstroomtegel, maar als ontluchtingstegel voor een innovatief waterbuffersysteem.

exfiltratiekolk

 

Infiltratie met IT-riool en Rockflow

Johan Boers toezichthouder Openbare Ruimte van de gemeente Haaksbergen vertelt: "In deze woonwijk hebben wij gekozen voor een gescheiden stelsel waar het IT-riool regenwater ontvangt via traditionele kolken. Bij een groot wateraanbod loopt het IT-riool over in steenwollen Rockflow-elementen van Lapinus. Het water stroomt van onderaf in de blokken, waarbij de lucht bovenin via een ontluchtingskanaal verdreven wordt. Hierdoor kan de steenwol sneller water opnemen, tot wel 95% van het eigen volume." 

ontluchtingskanaal

 

Directe aansluiting op ontluchtingskanaal

Struyk Verwo Infra heeft de Well-O-Well met BuroJet ontwikkeld als exfiltratiekolk, zodat deze kan worden aangesloten op een betonnen of PVC onderbak. Wouter ter Weel, uitvoerder van Sallandse Wegenbouw zocht op verzoek van Karel Frühling, beleidsmedewerker bij de gemeente Haaksbergen, contact met Struyk Verwo Infra. "De ontluchtingskanalen komen uit op het trottoir en mogen geen belemmering zijn voor de gebruikers. De Well-O-Well is eigenlijk  bedoeld als uitstroomtegel, en deze had in onze ogen een ideale vlakke vorm. Eigenlijk hoefde alleen nog maar een mof voor een directe aansluiting op een 125 mm PVC-buis aangebracht te worden. Gelukkig kon dit snel geregeld worden, en kunnen we nu al kijken hoe de tegel werkt in dit systeem."

uitstroomtegel