Struyk Verwo Infra

Nieuws

Nieuw:
brede inritbanden voor zwaar verkeer

Product uitgelicht

Inrichting met brede inritblokken 105x21x100 cm

Bij de herinrichting van de Gouverneur Houbenstraat in Nieuwstadt (gemeente Echt-Susteren) zijn voor het eerst inritblokken met de afmeting 105x21x100 cm van Struyk Verwo Infra toegepast. De weg moet in de toekomst onderdeel gaan uitmaken van de snelfietsroute tussen Sittard en Maastricht. Een goede reden dus om extra aandacht te besteden aan de veiligheid van fietsers, maar ook de voetgangers worden niet vergeten.

Snelfietspad

De Gouverneur Houbenstraat is een belangrijke gebiedsontsluitingsweg met een hoge verkeersintensiteit, waarlangs het snelfietspad tussen Sittard en Maastricht komt te lopen. Om te voorkomen dat fietsers zich mengen met gemotoriseerd verkeer is het fietspad afgeschermd door middel van scheidingsbanden, met aan de ene kant het profiel 11/22 cm en aan de andere kant 13/15 cm. Verder is het fietspad verbreed ten opzichte van de oude situatie. De fietspaden zijn vanwege kabels en leidingen uitgevoerd in rode Lavaro betonstraatstenen. De aansluiting met de iets hoger gelegen trottoirs is gerealiseerd door geleidebanden 5/20 cm toe te passen.

Kruispunten

De weg is ook veiliger gemaakt door de kruispunten met wisselende voorrangsituaties te vervangen door uitritconstructies. Deze zijn nu duidelijk herkenbaar door de grote inritblokken die ook geschikt zijn voor landbouwvoertuigen en ander zwaar verkeer. De helling van deze nieuwe inritbanden is minder steil dan de voorgeschreven 1:6 en daarmee ook comfortabel te passeren. Op verschillende punten in de weg zijn verder wegversmallingen met voetgangeroversteekplaatsen gemaakt. Enerzijds om het verkeer te remmen, anderzijds om de oversteektijd te verkorten voor minder mobiele voetgangers. De oversteekplaatsen zijn uitgevoerd met inritblokken 65x25x50 cm en gemarkeerd met rubber waarschuwingstegels van Securiton.

  • Civieltechnisch ontwerp: Adviesbureau Brouwers
  • Uitvoering: Gebroeders Kurvers BV


Meer informatie?

Naar productselector - inritbanden 105x21x100

Bekijk aanvullende foto's in de inspiratiebank