Struyk Verwo Infra

Nieuws

Opsluitplaat met kering voorkomt verspreiding micro plastics

Product uitgelichtVoor sportcomplexen in Nederland geldt een zorgplicht om de verspreiding van micro plastics en SBR infill afkomstig van kunstgrasvelden te beperken. Deze micro plastics en SBR infill veroorzaken milieuvervuiling. De gemeente Den Bosch adopteerde deze zorgplicht en onderzocht wat zij kon doen om dit tegen te gaan. 

De gemeente had twee wensen: milieuvervuiling voorkomen en vereenvoudigen van het onderhoud rondom het sportveld. Wij ontwikkelden hiervoor de opsluitplaat.
Een betonnen plaat van 200 x 100 cm met op 50 cm vanuit de veldkant een opstaande kering van 6 cm hoog en 18 cm breed. In deze kering wordt het hekwerk geplaatst. De opsluitplaat, voorzien van richtingloze antislip structuur (RAS), heeft geen hoekstuk nodig. Door de plaat in de hoek verstek te zagen, sluit de kering perfect aan en past alles precies.

Voordelen opsluitplaat met kering

  • Voorkomt dat infill materiaal vanaf kunstgrasvelden in de omgeving terecht komt.
  • Vergemakkelijkt onderhoud van de velden.
    Links en rechts van de kering kan eenvoudig worden geveegd.
  • Geen hoekstukken noodzakelijk.
  • Weinig voegen waardoor onkruid nagenoeg geen kans krijgt.
  • Snel en eenvoudig te verwerken.
  • Stabiele ondergrond voor hekwerk en goede opsluiting van sport technische laag.


Meer informatie?

Betonnen vloerplaten zijn bij uitstek geschikt voor gebruik rondom sportvelden. Grote elementen die weining onderhoud vergen. Wij bieden een divers assortiment toegespitst op gebruik op sportcomplexen. Denk bijvoorbeeld ook aan speciale betonplaten waarin verzinkte stalen roosters zijn aangebracht. Deze schoonloop roosters voorkomen dat sporters het infillmateriaal of vuil over het complex verspreiden. Voor de afgeronde hoeken van een sportveld zijn er diverse hoekoplossingen. Dit vergemakkelijkt het onderhoud.

Bekijk het assortiment vloerplaten - sport

Vraag het vloerplaatspecialist Pierre Groen