Struyk Verwo Infra

Nieuws

Wadibanden voor in de woonwijk

Product uitgelicht

Wadi’s worden veel toegepast bij het afkoppelen van woonwijken | Robuuste wadiband 40x35x100 cm


Wadi’s worden veel toegepast bij het afkoppelen van woonwijken. Maar hoe scheidt je de verblijfs- en verkeersruimte en realiseer je tegelijkertijd voldoende waterafvoer? De gemeente Tilburg heeft klimaatadaptatie hoog in het vaandel staan en ontwikkelde met Struyk Verwo Infra een wadiband die aansluit op de productlijn trottoirbanden 40x35 cm. 

Dubbelfunctie

Het park in woonwijk Dalem Noord is niet alleen een wadi, maar ook een park waar gewandeld, gespeeld en op een bankje gezeten kan worden. Zo wordt de schaarse ruimte optimaal benut. De wadibanden die om het park heen liggen beschermen de gebruikers tegen het gemotoriseerd verkeer.

RVS-koker

De wadiband heeft een gat van 30x8 cm aan de voorzijde dat uitloopt naar een gat van 34x10 cm aan de achterzijde. Het gat loopt niet alleen wijder, maar heeft dus ook nog eens 2 cm afschot. Hierdoor stroomt het water makkelijker naar de wadi en kunnen de vuildelen niet vast komen te zitten. Het gat wordt gevormd door een RVS-koker die makkelijk schoon te spuiten is, de bovenzijde is gewapend en bestand tegen personenauto’s die onverhoopt over de band heen rijden.
 

Meer informatie?

 

Naar productselector - detailinfo

Bekijk meer foto's van het project