Struyk Verwo Infra

Nieuws

Bewoners Hof van Gendt zijn blij met de Well-O-Edge

Project in beeld

Inbreidingsproject Hof van Gendt is een herontwikkeling van de St. Martinuskerk en een 8-tal moderne patiowoningen nabij het centrum van Gendt. De afkoppeling van de patiowoningen had de nodige voeten in de aarde maar het eindresultaat stemt de bewoners tot grote tevredenheid. De mooi aangelegde tuinen zijn daar het bewijs van.

Opwellend water

Aanvankelijk was het dakwater aangesloten op exfiltratiekolken die in de tuinen van de woningen geplaatst waren. Deze wateren af op kolken die zijn aangesloten op een waterdoorlatend funderingspakket onder de straat. Het probleem met de exfiltratiekolken was dat bij flinke regenbuien het opwellende water de tuinaarde wegspoelde. Na een overleg tussen de bewoners, de projectontwikkelaar, de aannemer en de gemeente kwam men op een oplossing die dit probleem eenvoudig kon verhelpen: de Well-O-Edge.

De Well-O-Edge uitstroomtegel heeft een verhoogde rand waardoor het water 1 kant op stroomt.

Verhoogde randen

De Well-O-Edge heeft een flink verhoogde rand waardoor het water eigenlijk maar één kant op kan stromen. Door verhoogde opsluitbanden 6x15 cm naast de Well-O-Edge te plaatsen is de tuin mooi omkaderd. Dit voorkomt terugloop van water en de uitspoeling van tuinaarde. Verder zijn de opsluitbanden 12x25 cm met klik aangelegd ten opzichte van de molgoot naast de rijbaan waardoor het water makkelijk een weg naar de regenwaterafvoer kan vinden.

Meer informatie?

 

Naar productselector - Uitstroomtegels