Struyk Verwo Infra

Nieuws

Groene rijstroken met Square Cross graskeien

Project in beeld, Product uitgelicht

Parkeerterrein met Square Cross graskeien

De voormalige penitentiaire inrichting Schutterswei in Alkmaar is door dVA Vastgoed Adviseurs herontwikkeld naar een hotel. Het aangrenzende parkeerterrein heeft de gemeente vervolgens ingericht met Square Cross graskeien met als doel een klimaatbestendiger en groener straatbeeld.

Van open naar gesloten bestrating

De gemeente wilde graag een parkeerterrein met 50% aan open verharding. Samen met landschapsarchitecte Wendy Sanders zijn groene rijstroken ingetekend in combinatie met dichte aanrijstroken. Al snel viel de keuze op de Square Cross graskeien 30 x 30 x 10 cm omdat deze zowel als een open als een gesloten verharding kan worden toegepast. Door de Square Cross tegen elkaar te plaatsen ontstaan er ruime grasopeningen van 20 x 20 cm. Dit geeft een duidelijk groenbeeld en waarborgt voldoende waterinfiltratie. En voor de aanrijstroken kan dezelfde Square Cross worden verlegd met een opvulsteen van 20 x 20cm. Zo ontstaat er een samenhangend parkeerterrein met een open en gesloten verharding die mooi van grijs naar groen overgaat.  

Square Cross graskeien in open en gesloten variant
 

Andere combinatie 

Door zijn karakteristieke kruisvorm kan het model Square Cross ook in elkaar worden gehaakt. Hierdoor ontstaan er kleine grasopeningen van 10x10 cm. Dit legverband is eenvoudig machinaal te verleggen en kan worden gecombineerd met een betonstraatsteen 20 x 10 cm, ideaal voor de aanleg van uitstapstroken en aansluiting op het aangrenzende straatwerk.

Square Cross heeft een kruisvorm. In elkaar gehaakt geeft dit grasopeningen van 10 x 10 cm.
 

Vele kleuren & texturen

Voor het inrichten van het buitenterrein is de wens om niet teveel verschillende producten toe te passen. Maar juist een bestrating met dezelfde uitstraling zodat het één familie van elkaar is. De Square Cross groenbestrating heeft een ruime keuze in texturen en kleuren. En biedt daarmee meerdere mogelijkheden om deze af te stemmen op de gekozen betonstraatstenen in de straat. 

Meer voorbeelden van groenbestrating

In de recent uitgebrachte catalogus Veelzijdige inspiratie - voor een duurzaam straatbeeld, vindt u meer informatie en voorbeelden van groenbestrating maar ook van waterregulerende bestrating. Beiden effectief als maatregel bij klimaatadaptie. 

Ik ontvang graag de catalogus Veelzijdige inspiratie

Naar productselector - Square Cross groenbestrating