Wadigootbanden in klimaatadaptieve straat Enschede


Een binnenstad die economisch aantrekkelijker en leefbaarder is: dat is de ambitie van Enschede. Met méér groen en méér ruimte voor de voetganger en fietser, waarbij het bestemmingsverkeer de stad nog altijd goed kan bereiken. 

Vanuit die gedachte is de drukke Molenstraat die door het centrum van Enschede meandert op de schop gegaan. In het ontwerp is ook bewust gekozen voor wadigootbanden.

De straat is opgewaardeerd van een sombere zwarte asfaltweg met veel autoverkeer, naar een aantrekkelijke zogeheten fietsstraat waar auto’s slechts te gast zijn.

Om hittestress tegen te gaan, is ervoor gekozen om veel groen in het ontwerp toe te voegen. Zo zie je veel groenstroken terug tussen rijbaan, parkeervakken en trottoirs.

Molenstraat Enschede

wadigootband 38/40x25x100

Wadigootbanden een bewuste keuze

Een bewuste keuze is de toepassing van wadigootbanden 38/40 x 25 x 100 cm. Deze speciale banden zijn bijzonder goed geschikt om bij hevige regenbuien hemelwater te kunnen afvoeren naar de wadi’s door een uitsparing van 40 cm aan de voorzijde met 1 cm afschot naar de achterzijde. Deze goot begint aan de voorzijde al 1 cm onder het maaiveld zodat het water makkelijk in kan stromen vanaf de bestrating.

Het grote voordeel van de wadigootband is dat het één element is en de trottoirbanden in een mooie lijn doorlopen naast de parkeervakken. De aannemer hoeft niet te zagen in het werk of een aparte goot te stellen. Dit bespaart ook nog eens tijd en geld.

Meer informatie?

Ga naar de productselector - wadigootbanden