Struyk Verwo Infra

Nieuws

Vloeistofdicht werkterrein in Rotterdam Botlek

Project in beeld

Wat is de vereiste verharding voor een bedrijf dat tankcontainers voor de chemie- en levensmiddelenindustrie reinigt? Het risico dat schadelijke stoffen de grond in trekken, is groot. Voor het Rotterdamse NTC Tank Container Services Botlek BV bleken de vloeistofdichte platen van Struyk Verwo Infra de oplossing.

NTC reinigt containertanks onder hoge druk en temperatuur, waardoor de kans aanwezig is dat schadelijke stoffen vrijkomen. Pierre Groen, accountmanager bij Struyk Verwo Infra: ‘NTC vroeg aannemer Verhoef Infra om een vlakke, solide vloer die voldeed aan de milieuwetgeving. Door het leveren van KOMO-gecertificeerde bedrijfsmilieu vloerplaten en de juiste verwerking door de aannemer, bieden wij gezamenlijk NTC de zekerheid te voldoen aan de milieuwetten.’ Het KOMO-keurmerk kent als doel kwaliteit van producten, processen en diensten te waarborgen. Dit biedt een garantie van kwaliteit in betonsterkte, maatvastheid en bodembescherming. ‘Dit zorgt voor een bedrijfszekere vloeistofdichte vloer, waarop door deskundige inspecteurs een Verklaring Vloeistofdichte Voorzieningen wordt afgegeven. De opdrachtgever is voor zes jaar verzekerd van een betrouwbare vloeistofdichte voorziening’, aldus Pierre.

Geheim van de kok
Het ontwikkelingsproces van vloeistofdichte platen werkt in essentie hetzelfde als de productie van traditionele betonplaten. Uiteraard zijn deze platen voor dit soort toepassingen speciaal vanwege het vloeistofdichte karakter. ‘Hoe dat wordt verwerkt? Dat is het geheim van de kok’, vertelt Pierre. De platen kennen geen hijsgaten en dienen te worden verwerkt met behulp van een vacuümsysteem. Pierre: ‘Om er zeker van te zijn dat tussen de platen geen vloeistof lekt, wordt de kitsponning rond de platen voorzien van rugvulling en daarna afgekit met vloeistofdichte twee-componenten kit. Hiermee wordt de vloeistofdichte verharding gegarandeerd.’

Specificaties project

  • Terrein grootte: ca. 340 m²
  • Afmetingen vloerplaat: 1983 x 1983 x 180 mm
  • Aantal verwerkte platen: 94
  • Aantal benodigde vrachten: 7


Meer weten?