5 toepassingen van brede RWS-banden

De extra brede RWS-band 34/45 x 25 cm is robuust, goed zichtbaar en sluit aan op RWS-banden 11/22. Struyk Verwo Infra heeft een aantal toepassingen voor u op een rijtje gezet.

1. Rotondes

Op wegen met zwaar verkeer is een RWS-band 11/22 niet altijd voldoende bestand tegen de zijdelingse krachten van een vrachtwagen of lijnbus. Vooral op kruispunten en rotondes hebben deze het zwaar te verduren. Meer massa in de bochten biedt dan uitkomst.

2. Bedrijven- en industieterreinen

Bedrijven- en industrieterreinen zijn bij uitstek gebieden waar weinig ruimte is en met zwaar beladen vrachtwagens wordt gemanoeuvreerd. De banden moeten dan niet alleen kerend vermogen hebben, maar zo nu en dan ook overrijdbaar zijn, zelfs als dat niet de bedoeling is.

3. Verhoogde scheiding fietspad van rijbaan

Met een brede band lijkt de rijbaan smaller, waardoor er minder hard wordt gereden. Het naastgelegen fietspad ligt minder dicht tegen de rijbaan aan, wat ook veel prettiger is voor fietsers. Bijpassende inritbanden- en blokken maken deze productlijn dan ook helemaal geschikt om in gebiedsontsluitingswegen toe te passen.

4. Aansluiting op bushalte

Een toegankelijke bushalte hoeft slechts de laatste 8 meter op 18 cm hoogte te zijn aangelegd. De zware RWS-band kan dan uitstekend in de lage rechtstand worden toegepast waar de bus moet insturen. In combinatie met de 30 cm brede HOV-band is de 45 cm brede band ook ideaal voor de stratenmaker. De achterliggende tegels hoeven niet te worden gezaagd of geknipt: immers een halve tegel is 15x30 cm. Het voorbeeld toont een RWS-band 11/22, die dus slecht aansluit met trottoirtegels.

5. Drukbereden kruispunten en opritten van snelwegen

De extra breedte en geleidend profiel maakt deze RWS-band bij uitstek geschikt om op drukbereden wegen toe te passen, zodat onderhoudswerkzaamheden beperkt kunnen blijven.

Meer informatie?

Ga naar de productselector – Trottoirbanden RWS 34/45x25

geleidebochtbanden bij rotonde

bochtbescherming bedrijventerrein

verhoogde rijbaanscheiding

bochtbescherming oprit snelweg