Struyk Verwo Infra

Duurzaam zichtbaar met solar parkmeubilair

Duurzaam zichtbaar met solar parkmeubilair

https://www.ontwerpbureaufix.nlLangzaamaan zien we solar parkmeubilair vaker verschijnen in het straatbeeld, in parken, op boulevards of op fietsknooppunten: betonnen straatmeubilair met een ingebouwd zonnepaneel, waarmee een fiets of mobiele telefoon kan worden opgeladen en die ’s avonds dient als extra verlichtingspunt. Nu iedereen de afgelopen periode aan huis is gekluisterd, voelen we meer dan ooit de behoefte om mensen te ontmoeten. Met het Solar parkmeubilair ontmoeten collega’s elkaar in de buitenlucht. Met elkaar brainstormen, vergaderen en werken op de laptop met stroom van de zon. Dit geeft weer nieuwe inspiratie en is nog gezond ook.

Zelfvoorzienend parkmeubilair

Het grote voordeel van het toepassen van Solar parkmeubilair is dat het in bestaande omgevingen eenvoudig geplaatst kan worden, zonder grootschalige verbouwingswerkzaamheden. Het Solar parkmeubilair is namelijk volledig zelfvoorzienend. De zonnepanelen laden op door de zon en slaan de energie op in een geïntegreerd accupakket. Gebruikers hebben zo altijd stroom voor het laden van mobiele devices en fietsen en ’s avonds kan het zitelement verlichting bieden. Er zijn geen aanlegkosten en geen belasting op het elektriciteitsnetwerk. Daarmee is het solar parkmeubilair klaar voor de toekomst.

Opladen met de Seat Solar.

Gedegen ervaring 

Er komen steeds meer aanbieders van Solar meubilair. Ook de technologie verbetert in snel tempo. Struyk Verwo Infra werkt voor de solar techniek daarom samen met ontwerpbureau Fix. Een specialist met veel ervaring in het toepassen van zonnepanelen in openbare ruimtes. De eerste solar parkbanken staan inmiddels meer dan 5 jaar (200 meter van de kust) en functioneren probleemloos.

Voor welke toepassing en locaties?

Naast het uiterlijk en de technische specificaties, is het belangrijk om vooraf vast te stellen waarvoor Solar parkmeubilair wordt aanschaft. Midden in de binnenstad is er meer behoefte in het opladen van mobiele devices (via USB of draadloos) en wellicht avondverlichting (led). Terwijl bij een fietsknooppunt meer behoefte is om fietsen bij te laden op 220 V. Samen met u stellen wij het Solar meubilair naar wens samen. Na het vaststellen van de toepassing is het ook belangrijk om de optimale plaats van het Solar meubilair te bepalen. Zodat u zoveel mogelijk opbrengst uit het zonnepaneel kunt halen. Wij kijken graag met u mee. En is het Solar meubilair geplaatst, dan doet de zon de rest van het werk.

Seat Solar gebruikt door kinderen.

 

Hufterproof zonnepaneel

Om zeker te zijn dat Solar parkmeubilair met een gerust hart in de openbare ruimte kan worden geplaatst, zijn de zitbanken uitgevoerd met een gepatenteerd Fix zonnepaneel systeem©. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de openbare ruimte en uitgebreid getest op vandalisme. Het Fix zonnepaneelsysteem bestaat onder meer uit een custom made zonnepaneel van 2 lagen gehard glas (veiligheidsglas). Dit zonnepaneel is vele malen sterker dan een gewoon zonnepaneel dat op daken van huizen ligt. Het zonnepaneel wordt daarnaast voorzien van een dikke slagvaste plaat en aan 4 zijden ingeklemd in een solide RVS frame. Ook het materiaal en gewicht van het meubilair speelt een belangrijke rol bij vandalisme. Gewapend beton is van nature zwaar en niet zomaar even te verplaatsen. Het draagt bij aan een lange levensduur. Daarnaast zijn de betonnen elementen voorzien van een anti-graffiti coating. 

Is het Solar meubilair eenmaal geplaatst, dan doet de zon de rest van het werk

Onderhoudsvrij zitcomfort

Beton blijft in de zomer lekker koel in tegenstelling tot bijvoorbeeld staal. De slagvaste kunststof plaat van het Fix zonnepaneel systeem© voorkomt dat de bovenzijde te heet wordt. Gebruikers kunnen tijdens hete zomerse dagen gewoon op de bank plaatsnemen. Solar parkmeubilair is in principe onderhoudsvrij. Wij adviseren wel om na 5 jaar het meubilair te laten controleren op de werking. 

Seat Solar collectie

Ons meest veelzijdige product is de Seat Solar. Door middel van losse betonnen zitelementen kan een strakke boulevardrand of organisch groeneiland worden gevormd, waarbij de zitelementen met en zonder zonnepaneel-element elkaar kunnen afwisselen. De Seat Solar is subtiel aanwezig en vaak onderdeel van een groter geheel. Zeker als de indirecte verlichting ’s avonds aan gaat, geeft dit een waanzinnig mooi effect.

Seat solar met parkbanden in groeneiland.   Seat Solar met LED-verlichting.

 

Ga naar productselector - Seat Solar

Solar Bench, Solar Picnic en Solar Meet by Fix©

Ontwerpbureau Fix heeft een nieuwe serie Solar meubilair van zeer hoge kwaliteit ontwikkeld. Een ware eyecatcher op een locatie. Deze betonnen meubels onderscheiden zich door stijlvolle rondingen en een zeer hoogwaardige afwerking, waaraan een persoonlijk draai gegeven kan worden. Het betonnen meubilair is in verschillende kleuren te verkrijgen. Ook is het mogelijk om een logo in de voet te plaatsen waardoor de meubels nog persoonlijker worden. Voor deskundig advies over het toepassen van duurzame zonne-energie in de buitenruimte kunt u ook contact opnemen met onze partner Ontwerpbureau Fix.

Solar Picnic by Fix.

 

Ga naar productselector - Solar meubilair

Terug naar het blog overzicht

Heeft u vragen?

vragen-image

Productmanager Eric Boon houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling van duurzaam straatmeubilair.