Struyk Verwo Infra

Nieuws

Sponsoring nijntje art parade

MVO

In 2015 viert nijntje haar zestigste verjaardag. Zestig kunstenaars hebben een levensgroot beeld van nijntje gedecoreerd om deze wereldberoemde creatie van Dick Bruna te eren. Struyk Verwo Infra is een van de sponsors en vervaardigde de betonnen sokkels.

De afgelopen maanden werd iedere dag een beeld onthuld. Journalist Hanneke Groenteman onthulde 1 mei jl. het laatste beeld. Met de presentatie van het beeld van kunstenares Marte Röling is de nijntje art parade officieel van start gegaan.

De vele gezichten van nijntje
Onder meer Mart Visser, Bas Koster, Carli Hermès, Klaas Gubbels, Florentijn Hofman en Thé Tjong-Khing lieten zich voor de nijntje art parade inspireren door de wereld van nijntje. Tot eind september worden 45 beelden tentoongesteld op verschillende locaties in Amsterdam (waaronder het Museumplein en Schiphol Plaza), Utrecht, Den Haag en Valkenburg aan de Geul. De overige 15 beelden zijn te zien tijdens een reizende tentoonstelling in Japan. Het land waar nijntje – of miffy – een ongekende populairiteit kent. Op 8 oktober a.s. worden de beelden in het Rijksmuseum geveild ten bate van onderwijsprojecten van UNICEF.

 

      

 

Stevige basis
Uitgever Mercis bv behartigt de belangen van Dick Bruna. De basis kernwaarden van het werk van Dick Bruna zijn respect voor de wereld van het kind, betrouwbare kwaliteit en tijdloos. Deze kernwaarden en de samenwerking met UNICEF gaven de doorslag voor de sponsorbijdrage van Struyk Verwo Infra.

In nauw overleg met een polyester specialist is in de maatwerk locatie Westervoort uitvoerig getest om te komen tot de betonnen sokkel van 90 x 66 x 45 cm met stelvoetjes. Daarbij vormde de bevestiging tussen de twee totaal verschillende materiaalsoorten een uitdaging. De polyester vorm van nijntje moet namelijk bestand zijn tegen weersinvloeden zoals flinke windkracht, zonder dat hierdoor enige frictie kan ontstaan tussen het lichte polyester en het zwaardere beton. Op de sokkel zijn vervolgens de plaquettes geplaatst met daarop onder meer informatie over de specifieke kunstenaar en vermelding van de sponsors.