Struyk Verwo Infra

Nieuws

Vakbeurs Klimaat

Beurzen en events
De klimaatverandering zorgt voor grotere hoeveelheden regenwater, maar ook voor droogte en hittestress in steden. Klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte is een 'must'. Donderdag 21 november komen professionals samen in Expo Houten om kennis te delen, inspiratie op te doen en zich te laten informeren over de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op het gebied van de klimaatadaptieve stad en leefomgeving. 


En daar sluiten wij graag op aan. Wij staan op de beurs met een 3-tal milieu topics die een bijdrage kunnen leveren aan een klimaatadaptieve openbare ruimte.

Vergroening

Een veelgebruikte en beproefde klimaatadaptieve maatregel tegen wateroverlast en hittestress is het gebruik van groenbestrating. Via de halfverharding kan water deels in de ondergrond infilteren. Bovendien houdt groenbestrating minder warmte vast en verkoelt het door verdamping van water. En grasbestrating geeft een aantrekkelijk straatbeeld.
Een andere populaire maatregel om wateroverlast te beperken is de inzet van waterpasserende bestrating, in combinatie met waterdoorlatende voegstrips. Deze beurs tonen wij u enkele voorbeelden uit ons uitgebreide assortiment.

 

Duurzame bestrating

Met CERO cementvrije beton bieden wij duurzamere bestrating. Het meest vervuilende component in beton - cement - is hier vervangen door geopolymeer. De MKI score (milieubelasting) van geopolymeer producten wordt over het algemeen ruim gehalveerd ten opzichte van cementgebonden producten. Het assortiment gecertificeerde CERO producten bevat diverse steenformaten en standaard tegels (dikte 6 cm of hoger). CERO-producten bestaan altijd uit onderbeton en een deklaag. De onderbeton wordt geproduceerd op basis van geopolymeerbeton. De deklaag blijft esthetisch onaangepast waardoor u geen concessies hoeft te doen qua uitstraling van het straatbeeld. 

Bluebloqs EDGE

Bluebloqs van Field Factors is een circulair systeem waarin regenwater in de stad gezuiverd en hergebruikt kan worden. Dit gebeurt middels een combinatie van natuurlijke zuivering met ondergrondse opslagtechnologie, waardoor water van hoge kwaliteit beschikbaar wordt gesteld. Samen presenteren Struyk Verwo Infra en Fieldfactors Bluebloqs EDGE:  een aangepaste lijn van Solids & Seats die als omranding dienen voor regentuinen en biofilters. Hiermee kunt u uw project klimaatbestendig maken én kwaliteit toevoegen aan de openbare ruimte. 

Genoeg redenen om u hierover bij te praten. U vindt ons in hal 2, in stand 2.3.25.