Struyk Verwo Infra

Nieuws

Efficiënte wegenbouw dankzij prefab rotondeplateaus

Project in beeld

prefab betonelementen leveren tijdswinst op bij realisatie van rotondes.

In Noord-Holland worden de provinciale wegen verbreed en worden kruispunten vervangen door nieuwe rotondes voor een betere doorstroming. Kenmerk van deze projecten is een aanbesteding op basis van BVP (Best Value Procurement), waarbij risicobeheersing, omgevingsmanagement en hinderbeperking beloond worden door de opdrachtgever. Struyk Verwo Infra leverde de afgelopen twee jaar prefab betonelementen voor diverse projecten waarbij logistieke nauwkeurigheid een belangrijke rol speelde. 

Waarborgen verkeersdoorstroming

Een slimme fasering en planning zijn vereist, zodat de doorstroming van verkeer tijdens de bouwperiode gewaarborgd blijft. Struyk Verwo Infra’s belangrijkste bijdrage hieraan is het aanleveren van een compleet middeneiland tijdens het weekend. Daarbij wordt eerst de ene helft van de rotonde geplaatst en geasfalteerd en vervolgens de andere helft.

Snel resultaat met rotondeplateausturborotonde met prefab rotondeplateaus. Het aanleveren van een compleet middeneiland levert veel tijdswinst op.

De snelheid van het aanbrengen van een middeneiland is mogelijk doordat zo groot mogelijke delen als een legpuzzel in elkaar geschoven worden. Vooral bij turborotondes luistert dit heel nauw, doordat er twee middelpunten zijn van waaruit twee verschillende bochtstralen uitgezet dienen te worden. Struyk Verwo Infra adviseert en tekent elk element voor een zo’n efficiënt mogelijke plaatsing. De rotondeplateaus kunnen na plaatsing ook direct belast worden.

Veel vraag naar prefab rotondes

Diverse grote aannemers hebben op deze manier al kennis kunnen maken met de prefab rotondeplateaus van Struyk Verwo Infra. Zo is de N244 tussen de A7 en de N247 door Dura Vermeer verdubbeld en zijn er twee nieuwe turborotondes aangelegd. Ook de aanleg van de Westfrisiaweg N23 is op dit moment in volle gang. Heijmans is hier verantwoordelijk voor de aanleg van maar liefst  acht turborotondes. In de rondweg van Julianadorp realiseert BAM drie enkelstrooksrotondes, waarvan de laatste dit jaar wordt opgeleverd. 
 

Bekijk standaardassortiment rotondeplateaus

Download de brochure 'Complete rotondes'