Nieuwste innovatie: EV-kabelgoottegel

Met het toenemende aantal elektrische auto’s zullen ook steeds meer laadpalen in het straatbeeld verschijnen, waarvan een groot deel  door particulieren aangeschaft zullen worden. Maar wat als je geen oprit hebt en gebruik moet maken van een openbare parkeerplek? In de media verschijnen de laatste tijd veel berichten over laadkabels die op het trottoir liggen en tot gevaarlijke situaties leiden. Sommige gemeenten verbieden laadkabels die over het trottoir lopen, zelfs als een dure kabelgootbrug wordt aangeschaft. Ook dit zijn te grote obstakels voor visueel en mobiel beperkte gebruikers.

Bedacht in Dongen

Armand Hermans bedacht daarom een kabelgoottegel. Armand heeft ook geen eigen oprit en moest zijn auto daarom een paar honderd meter verderop parkeren. Hij wilde zijn auto het liefst met zijn eigen zonnepanelen opladen, dus klopte hij met zijn idee bij de gemeente aan, die op zijn beurt met Struyk Verwo Infra in gesprek ging. Het toeval wilde dat projectleider Bert Geelhoed ook uit Dongen komt, zodat makkelijk en snel overlegd kon worden aan de hand van opeenvolgende prototypes.

 

 

Simpel, maar geniaal

Het resultaat is een robuuste tegel met een uitsparing en rubber afdekstrip waarin ook dikkere kabels makkelijk weggelegd kan worden. Tegelijkertijd geven de strips enige weerstand bij het verwijderen van de kabel.  Kortom: een simpele, maar geniale oplossing voor een actueel probleem.

EV-kabelgoottegel bestellen

De kabelgoottegel kan besteld worden voor € 42,00 per stuk. Deze prijs is af fabriek en excl. BTW. Voor directe leveringen aan gemeenten geldt een korting. Particulieren kunnen ook bestellen, maar moeten bij toepassing in het trottoir eerst toestemming aan de gemeente vragen.

Ga naar het bestelformulier