Struyk Verwo Infra

Nieuws

Groene parkeervakken – 100% circulair met Greenbrick

Project in beeld, Product uitgelicht

Groene parkeervakken met Greenbrick grasbestrating.

In de gemeente Capelle aan den IJssel is de straat Arica klimaatbestendig gemaakt. Door de hoge waterstanden in deze wijk kon wateroverlast ontstaan en bij droogte juist bodemdaling. In Project WaterWeg is groot onderhoud gecombineerd met klimaatadaptieve maatregelen. De gemeente legde waterbergingen aan en de straat werd groener gemaakt. Voor de aanleg van groene parkeervakken is gekozen voor Greenbrick.

Greenbrick grasbestratingGreenbrick is een holle kunststof steen waarin gras voldoende ruimte krijgt om te groeien.

De Greenbrick is een holle kunststof steen die het legverband van de bestrating onderling waarborgt en waarin gras voldoende ruimte krijgt om te groeien. Greenbrick heeft een zeer open karakter zodat gras extra voeding en ruimte krijgt en tevens zorgt voor de benodigde waterinfiltratie.

100% circulaire groene parkeervakken

In de aanbesteding is besloten om met bestaande betonstraatstenen uit de wijk groene parkeervakken te maken. De stenen zijn vervolgens uit het werk gehaald en tijdelijk naar een depot gebracht. Na het aanbrengen van de waterbergende fundatie en straatlaag zijn de betonstraatstenen met de Greenbricks teruggeplaatst voor het maken van groene parkeervakken. De combinatie van hergebruikte stenen en Greenbricks van gerecycled kunststof is daarmee volledig circulair. Ook na de technische levensduur zijn beide materialen ook volledig recyclebaar.   

100% circulair. Groene parkeervakken gemaakt van hergebruikte betonstraatstenen en Greenbricks van gerecycled kunststof.

Meer voorbeelden van groene parkeervakken

In de recent uitgebrachte catalogus Veelzijdige inspiratie - voor een duurzaam straatbeeld, vindt u meer informatie en voorbeelden van groenbestrating maar ook van waterregulerende bestrating. Beiden effectief als maatregel bij klimaatadaptie.

Ik ontvang graag de catalogus Veelzijdige inspiratie

Naar de productselector - Greenbrick