Afkoppeltegels met maatwerk roosters

Het afkoppelen van daken wordt steeds meer gemeengoed in Nederlandse gemeenten met als doel regenwater zo lokaal mogelijk te infiltreren of vertraagd af te voeren.

In of langs het trottoir verschijnen dan ook steeds vaker overloop- of uitstroompunten die in werking treden na flinke regenbuien. Afkoppeltegels zijn een beproefde oplossing die in elke situatie eenvoudig in te passen zijn: in de tuin van bewoners of in het trottoir dat beheerd wordt door de gemeente.

Voor deze situaties zijn respectievelijk de Well-O-Edge (met rand) en Well-O-Flush (vlak) ontwikkeld door ontwerpbureau BuroJET. Beiden hebben een RVS-rooster waarop teksten of logo’s kunnen worden aangebracht.

vleumingen

uitstroomtegel met tekst hemelwaterafvoer

Functie afkoppeltegels

Zo heeft de gemeente Oldenzaal de Well-O-Flush tegels toegepast in de Meijbreestraat. Hier is een waterberging aangelegd om de buurt meer regenbestendig te maken voor de toekomst. Om de functie van deze tegels duidelijk aan te geven is op verzoek van de gemeente “hemelwaterafvoer” in het rooster geëtst.

Geëtste logo's

In de nieuwbouwwijk Vleumingen in Gendt zijn de roosters van de Well-O-Edge voorzien van het logo van Van Dalen Infra en Milieu uit Huissen. Deze firma was verantwoordelijk voor het grondwerk en de aanleg van de straat en riolering. Omdat zij de komende jaren verantwoordelijk zijn voor het onderhoud is op hun verzoek het bedrijfslogo op het rooster aangebracht. 

Het etsen is maatwerk, maar vanaf 30 stuks wordt geen meerprijs in rekening gebracht.

Op aanvraag kan een nieuw rooster worden ontworpen worden met een geheel eigen identiteit of boodschap.

Meer informatie?

Aanvragen maatwerk uitstroomtegels

uitstroomtegel met logo Van Dalen