Q-residences | Piet Oudolf

Q residences: nieuw icoon in Amsterdam

Op een van de meest prominente locaties in Amsterdam Buitenveldert is een nieuw wooncomplex van internationale allure verrezen: Q residences van Studio Gang. 

Dit beeldbepalende wooncomplex bestaat uit twee torens, de high-rise Quartz en de low-rise Qube. Een ander icoon, Piet Oudolf verzorgde hoogstpersoonlijk de beplanting in de buitenruimte.

Deltavormgroep benaderde Struyk Verwo Infra om een op maat gemaakte bestrating te ontwikkelen.

Europese primeur

De hoogwaardige architectuur is een creatie van Studio Gang, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. En ook een primeur voor de leidende architect Jeanne Gang; nooit eerder werd een ontwerp van haar hand gerealiseerd in Europa.

De twee appartement-gebouwen zijn met elkaar verbonden door een plein. Deltavormgroep en Piet Oudolf maakten samen het ontwerp van deze buitenruimte met luxe bestrating en stalen plantvakken en creëerden zo een prachtige plaza. 

Golvend tegelpatroon

De platen in het plein hebben een grootformaat trapeziumvorm die samen een rustig golvend lijnenspel geven passend bij de gevel van het hoogste gebouw en die qua kleur mooi aansluiten bij de tegels van de gemeente. Het uiterlijk is diep donker geslepen en doet terrazo-achtig aan.

Als specialist in maatwerkbestrating hielp Struyk Verwo Infra de gewenste vorm en uitstraling te realiseren. Met een dikte van 10 cm is de bestrating naast de entree ook geschikt voor laden en lossen en vormt zo een perfecte overgang tussen de openbare en semi-publieke ruimte. 

Spannend tuinontwerp

Het tuinontwerp is gemaakt door Piet Oudolf, onlangs nog onderscheiden door Koning Charles op de Chelsea Flower Show. De positionering van de plantenbakken geeft richting aan vloeiende looplijnen die rekening houden met de windval.

De plantvakken zelf bestaan uit een spannend samenspel van kruidachtige planten, siergrassen, struiken en boompjes. Deze werkwijze zorgt dat de plaza op elk moment van het jaar visueel aantrekkelijk is. Piet Oudolf en medewerkers van Deltavormgroep waren ook samen aanwezig om de beplanting aan te brengen.

Bron: www.q-residences.nl

 

Meer weten over maatwerkbestrating?

Neem contact met ons op

Q residences | Jeanne Gang