Planum betonnen boomkransen

Bomen geven meerwaarde aan onze directe leefomgeving. Vaak staan ze te midden van het drukke stadsverkeer en dienen dan ook voldoende te worden beschermd. Planum betonnen boomkransen bestaan uit twee solide delen van maar liefst 16 centimeter in dikte. Hiermee worden de boomwortels goed beschermd en blijft de boomkrans door zijn eigen gewicht mooi vlak in het straatbeeld liggen. Met een helder en symmetrisch ontwerp voor een stedelijke omgeving.

Brede boomstroken creëren

Door Planum boomkransen te combineren met bijpassende Planum verlengplaten zijn als het ware brede boomstroken te maken. Het lijnenpatroon blijft ononderbroken doorlopen, zodat ook de aansluitingen tussen de verschillende elementen worden verhuld. En dat geeft weer een rustig straatbeeld.

betonnen boomspiegel

stroken met boomspiegels

Boomroosters zorgen voor voldoende water en lucht

Planum boomkransen zijn voorzien van meerdere infiltratiegaten die verdiept in de groeven liggen. De gaten in de boomroosters zorgen voor extra beluchting van de ondergrond én voor de nodige waterinfiltratie voor de wortels. Aan de bovenzijde zijn de gaten juist smal om vervuiling te minimaliseren en lopen sterk taps uit voor een optimale water- en luchttoetreding.

Boomspiegels van klein naar groot

Voor elke situatie hebben Planum boomspiegels een geschikte maat, van S tot XXL. Leverbaar vanaf 90x90 centimeter (S) oplopend met 30 centimeter, tot boomkransen van maar liefst 210x210 centimeter (XXL). Alle maten zijn te combineren met Planum verlengplaten.

Planum maatvoering

Ontwerp: ipv Delft, creatieve ingenieurs

Kenmerken Planum boomkransen

  • Helder ontwerp
  • Voldoende water- en zuurstoftoevoer
  • Minder kans op verschuiven/kantelen
  • Creëren van boomstroken
  • Geen opsluitframe 
  • Lage onderhouds- en beheerskosten
  • Te combineren met Avenue bloembakken