Betonnen vloerplaten als onderhoudsarme verharding rondom sportvelden

5 Redenen om te kiezen voor 
vloerplaten als verharding rondom sportvelden

Een goede verharding rondom sportvelden draagt bij aan het veilig en optimaal kunnen betreden en bespelen van het veld onder de diverse weersomstandigheden. Dit geldt voor natuurgrasvelden maar zeker voor kunstgrasvelden waar de sporttechnische laag moet worden opgesloten.

Onze vloerplaten voor sportvelden zijn een duurzame, flexibele en snel te plaatsen oplossing. Én bieden ook vijf belangrijke voordelen tijdens het gebruik. In dit blog licht Sales manager Léon Nobels ze nader toe.

1. Veilig

De verharding rondom het veld is voldoende stroef en blijvend vlak: dat is veilig en comfortabel voor sporters en toeschouwers.

2. Onderhoudsvriendelijk

Door de grote plaatafmetingen zijn er minder naden, strakkere naden en is de verharding zeer stabiel. Er is geen sprake van losliggende of verzakkende tegels en de onkruidgroei is minimaal. Dat bespaart elk jaar opnieuw tijd, geld en ergernis.

3. Ideale hoekoplossing

De hoeken van kunstgrassportvelden zijn kwetsbaar. Met de ronde hoekoplossingen zijn de hoeken goed bereikbaar, beter te onderhouden en hierdoor minder aan slijtage onderhevig. Bij natuurgras kan de grasmaaier zonder te stoppen de bocht maken. De hoekoplossing met bijvoorbeeld een straal R = 3,5m1 voldoet aan de door NOC-NSF gestelde eis aan verhardingen rondom voetbalvelden. Voor hockey en korfbal zijn ook passende hoekoplossingen beschikbaar.

Betonnen vloerplaat met ronde hoekoplossing

Bij gebruik van vloerplaten is er geen sprake van losliggende of verzakkende tegels. Onkruidgroei is minimaal. Dat bespaart elk jaar opnieuw tijd, geld en ergernis.

4. Perfecte basis voor sportveldafrastering

De vloerplaten vormen een sterke en stabiele basis voor een hekwerk om het veld. De mogelijkheid om te kiezen voor vloerplaten met een geïntegreerde ‘infill barrier’ draagt bij aan een goede, veilige en verzorgde afrastering waarbij het infill-materiaal niet buiten de speelvelden schade aan het milieu kan veroorzaken.

5. Hoogwaardige uitstraling

Toepassing van de vloerplaten geeft de velden een verzorgde totaalaanblik door de grote plaatafmetingen en het strakke uiterlijk. Het onderhoudsvriendelijke karakter zorgt ervoor dat de hoogwaardige uitstraling vele jaren behouden blijft.

Betonnen vloerplaat met geïntegreerde infill barrier

Betonnen vloerplaat met schoonlooprooster

Slim, veelzijdig assortiment

Ons assortiment vloerplaten voor sportvelden is slim opgebouwd zodat gekozen kan worden voor:

  • een omranding met elementen van 0,5, 1, 1,5 of 2 meter breed.
  • 12 cm dikte (minder gewicht, minder materiaalgebruik) in plaats van 14 cm 
  • een haakse hoek of een ronde hoekoplossing in de straal van 1,5 of 3,5 m1
  • standaarduitvoering of varianten met infill barrier 
  • vloerplaten met schoonlooproosters of met duurzame borstelmatten van 100% gerecycled kunstgras bij de veldopgangen

De bijpassende modulaire afwateringsoplossingen maken het tot een compleet systeem.

Dat we ook voor de rest van de verhardingen op sportcomplexen bijna oneindige mogelijkheden bieden mag niet onvermeld blijven. Struyk Verwo Infra staat niet voor niets voor de meest duurzame, aantrekkelijke en slim ingerichte buitenruimte.

Sales manager Léon Nobels vertelt u graag meer over de oneindige mogelijkheden en toepassingen van vloerplaten in de openbare ruimte.

Gerelateerde artikelen