Struyk Verwo Infra

Betonnen zitelementen

 

Betonnen zitelementen als rustpunt

Betonnen zitelementen wordt toegepast als rustpunt voor winkelend publiek of bezoekers van een park. Dit zijn de bekende betonnen parkbanken of de meer moderne LINK-bankenlijn. Aan betonnen parktafels en betonnen picknicksets kan uitgebreid geluncht worden in een kantoortuin of langs een fietsroute.

Betonnen zitelementen | parkbanken
 

Ga naar de productselector - zitbanken en tafels

Houten of bamboe zittingen gemonteerd op beton

Met gemonteerd hout of bamboe worden betonnen zitelementen aantrekkelijk om te gebruiken doordat het warmer en comfortabeler aanvoelt. De latten worden bij betonnen parkbanken naar keuze in een lengte of dwarsrichting aangebracht. Struyk Verwo Infra kiest bij houten zittingen bewust voor het FSC® keurmerk en is daarom ook zelf FSC® gecertificeerd. 

Op aanvraag kunnen betonnen zitbanken ook worden voorzien van bamboe latten of zittingen.  Gelamineerd bamboe is samengesteld uit bamboestrips. Deze lange rechthoekige strips worden rechtop of plat aan elkaar gelijmd zodat er een plaat of balk van kan worden gemaakt, optioneel ook onder het FSC® keurmerk.

 bamboe op betonnen zitelement

Bamboe groeit in 4 tot 6 jaar versus 60 tot 120 jaar voor tropisch hardhout. Het neemt bijna 5 maal zoveel CO2 op en de fysieke eigenschappen van bamboe zijn minstens net zo goed als die van het allerbeste hardhout.