Struyk Verwo Infra

Middengeleiders

 

Prefab middengeleiders van beton: snel geplaatst, minder onderhoud

Struyk Verwo Infra levert  een compleet assortiment prefab middengeleiders in de breedtes 100, 200, 250 en 300 cm. De lengte van het verkeerseiland kan vanaf een kopelement van 150 óf 200 cm telkens met 100 cm worden uitgebouwd door middel van tussen- en eindelementen. Hierdoor zijn deze verkeerseilanden geschikt voor oversteekplaatsen binnen én buiten de bebouwde kom.

Middengeleider prefab beton weg

Voordelen middengeleiders prefab in weg

Prefab middengeleiders worden toegepast vanwege een aantal belangrijke voordelen. Ze zijn snel plaatsbaar, vergen minder onderhoud en zijn makkelijk opneembaar. Ten opzichte van traditionele bestrating kan veel tijd gewonnen worden door de elementen na het asfalteren kant-en-klaar op het wegdek te plaatsen en te verankeren. Daarbij wordt altijd de optie open gehouden om de ankers los te koppelen en de elementen weer op te nemen. Handig bij evenementen als optochten en wielerwedstrijden.
 

Uitvoering middengeleiders beton in fietspad

Het middenvlak kan in een afwijkende kleur of wassing uitgevoerd worden ten opzichte van het witte of grijze RWS-bandprofiel zodat de elementen nog beter zichtbaar zijn. Voor het naderen van de komgrens zijn zijgeleiders beschikbaar om de snelheid te remmen door middel van een asverlegging. Daarbij kan een vrijliggende fietspad veilig aansluiten op de fietsstrook binnen de bebouwde kom.
 
Zijgeleider prefab beton fietspad