Struyk Verwo Infra

C4C

 

Hoogwaardig hergebruik beton

met Cycle for Concrete

Cycle for Concrete

Cycle for Concrete (C4C) is het hoogst haalbare in circulariteit van betonnen bestratingsproducten. Deze worden aan het einde van hun levensduur retour gehaald, gebroken en verwerkt in nieuwe bestratingsproducten voor de opdrachtgever. 

Hoogwaardig hergebruik beton

Grote fracties die niet geschikt zijn voor betonbestrating worden door CRH-zusterbedrijven verwerkt in constructieve betonproducten. Zo garandeert Struyk Verwo Infra als enige fabrikant 100% hoogwaardig hergebruik van het ingeleverde betonpuin. Hiermee wordt een aanzienlijk besparing bereikt op het gebruik van zand, cement en grind.
 

Circulariteit van beton

Een belangrijk onderdeel is het betonafval weer terugbrengen in de keten, zodat hergebruik van beton als grondstof kan plaatsvinden. Betonafval dat vrijkomt is van de opdrachtgever. Via duidelijke richtlijnen kan zij daarom in de aanbestedingsprocedure aangeven wat er met deze reststroom moet gebeuren. Zo zorgt hij zelf voor de beschikbaarheid en legt zij de basis voor de circulariteit van beton.

 

De cirkel sluiten met een lage MKI

Struyk Verwo Infra zorgt als logistiek partner voor het verzamelen, innemen, breken en uiteindelijk hergebruik van het betonafval en sluit daarmee de cirkel. Zij kijkt daarbij ook naar transportafstanden tussen het werk, de breker en de fabrieken om de MKI-waarde zo laag mogelijk te houden.

 

Meer weten?