Struyk Verwo Infra

CirCoton

 

Dubbele milieuwinst met CirCoton

Klimaatverandering en maatregelen om die te beteugelen blijven het dagelijks nieuws beheersen en laten geen bedrijfstak ongemoeid. In de betonnen bestratingssector zijn de inspanningen daarom gericht op een verlaging van de MKI en bevordering van circulariteit. Producten met het label CirCOton komt de ketenpartners op allebei de fronten tegemoet.

Minimaal 15% gerecycled materiaal en MKI

De eerste pijler waar CirCOton op rust is dat deze producten gegarandeerd minimaal 15% gerecycled materiaal bevatten. Vervanging van primaire grondstoffen als zand en grind door secundaire grondstoffen betekent minder landschapsaantasting en minder afval.


Logo CirCOton
 

Met CirCOton krijgen opdrachtgevers ook de zekerheid dat de MKI van betonstraatstenen en -tegels lager is dan € 23 per m³ en van betonbanden lager dan € 25 per m³. De Milieu Kosten Indicator is gebaseerd op een LCA. Zij is de optelsom van alle milieueffecten – waaronder CO2-emissies – uitgedrukt in één getal “de schaduwprijs in Euro’s”. Deze fictieve prijs geeft de kosten weer om de negatieve milieu-invloeden van een product te compenseren.
 

Conform Bouwcirculair en gewaarborgd door BRL K11002

CirCOton-producten voldoen dus aan de duurzaamheidseisen vermeld in het moederbestek van BouwCirculair. De milieuprestaties worden berekend en gecontroleerd op basis van de BRL K11002. Hierdoor kunnen de opdrachtgever en de aannemer zich ervan verzekeren dat de milieuprestaties bij inschrijving gelijk zijn aan de milieuprestaties bij levering. De opdrachtgever wordt zodoende helemaal ontzorgd en hoeft geen kosten te maken voor verificatie.

Beleid op circulariteit en CO2-reductie

Al sinds 2011 is duurzaamheid sterk verankerd binnen ons bedrijfsbeleid. In het bedrijf, in de producten én via actieve samenwerking in de keten.CirCOton vormt daarin een belangrijk fundament. Met ons basisassortiment stenen, tegels en banden bieden wij opdrachtgevers zowel op het gebied van circulariteit als MKI-waarde een dubbele duurzaamheidsgarantie. 


Meer weten?