Struyk Verwo Infra

Verkeersdrempels

 

Betonnen CROW verkeersdrempels

CROW omschrijft in publicatie 344 de gewenste sinusvorm en svt-markering van verschillende soorten verkeersdrempels en verkeersplateaus per kilometerzone. Struyk Verwo Infra levert sinusvormige drempels 8 en 12 cm in prefab beton. Deze zijn standaard berekend op verkeersklasse 45, maar kunnen desgewenst ook onder verkeersklasse 60 geleverd worden. Prefab beton heeft de volgende voordelen: 
 
  • conform richtlijn
  • vormvast
  • snel aangelegd
  • minder onderhoud
  • herbruikbaar
 

Toepassing verkeersdrempels 

Verkeersdrempels zijn bedoeld om de snelheid van gemotoriseerd verkeer ten opzichte van langzamer verkeer op dezelfde rijbaan te verkleinen. De sinusvorm is zo gemaakt dat het passeren bij een hogere snelheid dan de aangegeven kilometerzone tot discomfort voor de automobilist leidt. 
 
CROW verkeersdrempel met SVT-markering
 
De SVT-markering bestaat uit wit beton dat is meegestort in de mal en is daarmee slijtvast in tegenstelling tot markeringen van epoxy of thermoplast. 
 
 

Toepassing verkeersplateaus 

Verkeersplateaus worden toegepast bij gelijkwaardige kruisingen en oversteekplaatsen. Naast de snelheidsremming werken deze verkeerdrempels attentieverhogend. Een ander voordeel is dat de rijbaan op gelijke hoogte komt te liggen van het trottoir. Dit maakt het voor minder valide mensen makkelijk om over te steken. Het plateau dat tussen de drempels in ligt moet minimaal 240 cm lang zijn.
 
verkeersdrempel met straatsteenmotief in plateau
 
Verkeersplateaudrempels 8 cm sinus voor 30 km/h zones zijn ook leverbaar met straatsteenmotief.
 


Busvriendelijke drempels

Betonnen verkeerskussens - ook wel busvriendelijke drempels genoemd - kunnen enkelvoudig worden toegepast in wegversmallingen of wegen met een rijbaanscheiding. Personenauto's kunnen de drempel niet ontwijken, terwijl bussen en ambulances er met de wielen langsrijden. Prefab verkeerskussens kunnen ook dubbel in de rijbaan gelegd worden bij voldoende ruimte.

prefab verkeerskussen beton | busvriendelijke drempel

 

Ga naar productselector - verkeerskussens