Struyk Verwo Infra

Rotonde-elementen

 

Rotondeblokken en rotonde plateaus

De rotonde als kruispuntvorm heeft in Nederland een grote vlucht genomen met voordelen bij de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid. De gemiddelde wachttijd van een rotonde is veel korter dan die van een kruispunt met verkeerslichten. De voorrangssituatie is eenduidig: voorrang voor verkeer op de rotonde en lage rijsnelheden. 

               
 

Complete rotondes

Struyk Verwo Infra beschikt over alle componenten om een complete rotonde te bouwen: rotonde-elementen, rotondeblokken, rotonde plateaus, turbodruppels en scheidingsbanden. De rotonde-elementen zijn ca. 2,50 m lang, gewapend en bestand tegen hoge wringingskrachten. Uniek zijn de uitgewassen deklagen. Door de hoge slijtvastheid van de materialen blijven de elementen langer mooi en zijn ze makkelijker te reinigen. 


       
 
Het middeneiland met overrijdbare strook wordt gevormd door prefab elementen met de vorm en afmetingen zoals voorgeschreven door het CROW.  In feite zijn dit een trottoirband, een overrijdbaar deel en rotondeblok in één prefab element. Schades door zettingsverschillen en wringend verkeer behoren tot het verleden en onkruid heeft nagenoeg geen kans. 

Download brochure complete rotondes

Naar inspiratiebank - rotonde projecten