Struyk Verwo Infra

Thema buiten spelen

 

Ongeremd spelen

Kinderen nemen een belangrijke en bijzondere plek in in de openbare ruimte. De openbare ruimte dient dan ook speelvriendelijk en veilig te zijn. Kinderen moeten op meerdere plaatsen, niet alleen binnen een hekwerk, vrij en onbezorgd buiten kunnen spelen. 
 
Vrij buitenspelen en bewegen is essentieel voor een gezonde fysieke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Struyk Verwo Infra draagt met passende producten, elementen en voorzieningen zijn steentje bij om kinderen te verleiden om vaker en langer buiten te spelen.
 
 

Het schoolplein

Een schoolplein moet aantrekkelijk en bevorderlijk voor spelvreugde zijn. Bij kleuters neemt het schoolplein al 20% van hun dagelijkse bezigheden in beslag. Maar het schoolplein dient voor alle schoolgaande jeugd als de belangrijkste uitlaatklep en domein voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Steeds meer scholen kiezen voor het openbaar toegankelijk maken van pleinen. Zo kan er ook na schooltijd, in weekenden en vakanties op gespeeld worden. Een schoolplein moet dus aantrekkelijk zijn voor alle buurtkinderen.

     
 
Een schoolplein met speel- en sportzones voor verschillende leeftijdsgroepen. Met gekleurde stenen en tegels, speltegels, veiligheidstegels, speciale tegels met leuke watergootjes. Maar ook met vandaalbestendige zandbakken, speelse zitranden, zit- en klimappels. Uiteindelijk moet ook de weg náár school herkenbaar en veilig zijn.
 
Struyk Verwo Infra beschikt hiertoe binnen haar Street Art assortiment over allerlei vrolijke elementen als gekleurde tegels, speelse motieven, letters en kleine spelobjecten.
 

Spelen met water

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de natuur. Ze willen weten hoe iets werkt. De watertegels van Kathlijn de Booij, geïnspireerd op de Hollandse waterwerken, zijn voor kinderen een geweldige spelaanleiding. Als het regent stromen de glooiingen en geultjes van de tegels vol en ontstaan er plassen en stroompjes.

    
 
Kinderen kunnen in de plassen springen, dammetjes bouwen en bootjes laten varen. Door een regenton met een kraantje of regenpijp te gebruiken of de tegels te combineren met een waterspeeltoestel, kunnen de kinderen ook met het water spelen bij stralend weer.
 
Door de watertegels krijgen zowel het mogelijke plezier als de praktische kant van regenwater een nieuwe plek. De watertegels ogen fraai, zijn prijsvriendelijk en zijn zeer functioneel in te passen op elke plek op bijvoorbeeld een schoolplein.
 
Met de 125 verschillende tegels zijn er talloze patronen ter verzinnen, van klein tot groot. De watertegel is bovendien de winnaar van de Ideeënprijsvraag 2012 Speelse Beton, een initiatief van het Centrum Cement & Beton.