Struyk Verwo Infra

Waterpasserende betonstraatstenen

 

Waterpasserende betonstraatstenen en meer...

Waterdoorlatende bestrating op een bergende of infiltrerende fundering kan helpen om wateroverlast door klimaatverandering te verminderen. Struyk Verwo Infra heeft zowel waterdoorlatende als waterpasserende betonstraatstenen ondergebracht in het assortiment waterregulerende bestrating. 

 

 Ga naar productselector - waterregulerende bestrating

Voor het ontwerp, aanleg en onderhoud van waterdoorlatende verharding is door Struyk Verwo Infra de whitepaper waterregulerende bestrating uitgebracht. Het is aan te raden deze eerst door te nemen alvorens een keuze gemaakt wordt uit onderstaande  waterpasserende stenen:

H2O-stenen

Waterpasserende betonstraatstenen  met zes uitsparingen die samen ca. 2,5% doorlaatbaar oppervlak creëren en afhankelijk van het voegmateriaal een doorlaatbaarheid van ca. 2.500 liter/seconde/hectare.
 
Waterpasserende betonstraatsteen H2O
 

Ga naar productselector - H2O-stenen

Passeo-stenen

Waterpasserende H-profielstenen met afstandhouders.  Hierdoor ontstaat 10% voegruimte en een doorlaatbaarheid van ca. 10.000 liter/seconde/hectare. Door het verband en 10 cm dikte zijn deze zeer geschikt voor waterdoorlatende bedrijfsterreinen of andere zwaarbelaste infiltrerende verhardingen.

waterpasserende H-profielstenen | Passeo-stenen

 

Ga naar productselector - Passeo-stenen

DrainwaveXL-stenen

DrainwaveXL: een machinaal pakket betonstraatstenen met 12 waterdoorlatende drainvoegen van Drainvast met een doorlaatbaarheid van ca. 2.000 liter/sec/hectare. Het voordeel is een goed te onderhouden waterpasserende verharding zonder dat split aangevuld moet worden.

Drainwave XL | Machinaal pakket met 12 drainvoegen per laag

 

Ga naar Productselector - DrainwaveXL-stenen

Drainagestenen

Dit zijn waterdoorlatende betonstraatstenen gemaakt van poreus beton met een doorlaatbaarheid van gemiddeld 800 liter/seconde/hectare gemeten in een proefopstelling conform de BRL 2317. Deze waterdoorlatende verharding heeft een lagere druksterkte en kan daarom het beste in woonwijken of parkeerterreinen met lichte verkeersbelastingen toegepast worden. Op aanvraag kunnen ook waterdoorlatende tegels van 30x30x8 cm geleverd worden. 
 
Waterdoorlatende stenen | Drainagestenen van poreus beton