Geluidsreducerende bestrating

 

Geluidsreducerende bestrating in woonwijken

Wilt u in een woonwijk (stil) asfalt vervangen door straatstenen vanwege lagere onderhoudskosten, maar zijn bewoners bang voor de toename van geluid? Dan is Silent Way geluidsreducerende bestrating de ideale oplossing. Silent Way, stille bestrating van Struyk Verwo Infra, combineert zeer goede geluideigenschappen met de levensduur en authentieke uitstraling van een kleurvaste elementenverharding. Vooral binnen de bebouwde kom met wringend verkeer gaat deze stille klinker langer mee dan stil asfalt en verloopt de geluidafname veel langzamer: slechts 0,16 dB per jaar.

 

Download de whitepaper - Stille wegdekken voor gemeentelijke wegen

Stille bestrating | Silent Way

Geluidreductie Silent Way vergeleken met andere stille wegdekken

Geluidsreducerende bestrating is 3x stiller dan gewone bestrating

Voor Silent Way is de geluidreductie in een Cwegdek-rapport vastgelegd dat kan worden gebruikt in akoestisch onderzoek. Silent Way heeft een Cwegdek van -2,9 dB bij een snelheid van 50 km/h wat neerkomt op -4,8 dB ten opzichte van elementenverharding in keperverband. Dit is voor het menselijk gehoor bij benadering 3 keer zo stil. 

Binnen de categorie stille elementenverharding is Silent Way dan ook de stilste straatsteen die in Nederland verkrijgbaar is. Informatie over stille bestrating is te vinden via Infomil, de website van RIVM. Deze informatie bestaat uit goedgekeurde Cwegdekrapporten en een Excel-lijst waarmee aan de hand van verschillende snelheden, stille wegdekken vergeleken kunnen worden.

 

Download de brochure Silent Way - geluidsreducerende bestrating