Klimaatadapieve bestrating

 

Klimaatadaptatieve bestrating tegen wateroverlast en hittestress

Groenbestrating is een populaire klimaatadaptieve maatregel in de openbare ruimte tegen wateroverlast en hittestress.  Groen ziet er aantrekkelijk uit, houdt minder warmte vast en verkoelt door verdamping van water. Via groenbestrating kan water ook deels infiltreren in de ondergrond. Struyk Verwo Infra biedt een ruime keus uit grasbetonstenen en grasbetontegels voor een klimaatadaptief landschapsontwerp.

1. Greenbrick

De Greenbrick maakt het mogelijk om een mooie bestrating met gras te combineren en en daarmee grote oppervlakten geschikt te maken voor waterinfiltratie en verdamping. De Greenbrick is een holle steen van kunststof die het verband tussen de stenen waarborgt en waarin gras voldoende ruimte krijgt om te groeien.

Verstevigingsribben zorgen voor de juiste stabiliteit waardoor de stenen rondom de Greenbrick mooi op hun plek blijven liggen. De Greenbrick heeft een zeer open karakter in vergelijking met normale grasbetonstenen zodat het gras zonder extra voeding ruimte krijgt voor het gewenste grasresultaat.


Naar productselector - Greenbrick

 

kunststof groensteen | Greenbrick

grasbetontegels met ronde openingen | Virage

2. Virage

Klassiek of modern, repeterend of afwisselend. Door de modulaire opbouw van de Virage steen van 30x30 cm is het mogelijk verschillende patronen te maken met vooral ronde vormen. 

Het evenwicht tussen beton en gras schept deze speciale grasbetontegel een lijnenspel waarmee elke oppervlakte een opmerkelijk karakter en design krijgt.

 

Naar de productselector -    Virage

 

3. Hydro Lineo  

Met deze bestrating worden groene rasters gecreëerd door stenen met afstandhouders. Twee modellen grasstenen met de afmeting 30x10x10 cm en een begroeibaar oppervlak van 22% en 40% geven ontwerpvrijheid naar gelang de gewenste functie en infiltratie. Hyrdo Lineo kan desgewenst ook in halfsteensverband gelegd worden.

Voor zwaarder verkeer is Hyrdo Lineo XL beschikbaar. Deze stenen hebben het robuuste formaat van 60x30x16 cm.

 

Ga naar de productselector - Hydro Lineo

grasbetonkeien met lijnenspel | Hydro Lineo

betonnen groenstenen in woonwijk

4. Groenstenen

Deze vierkante stenen met de afmetingen 25x25x8 cm hebben grote afstandhouders en zijn toepasbaar in voetpaden, parkeerplaatsen, opritten en groenstroken. De vierkante vorm kan in blok of halfsteensverband gelegd worden.


Naar productselector - groenstenen

5. Square Cross

 betonnen groenstenen in verband | Square Cross

 

Dit model is ontworpen om groenbestrating niet alleen aantrekkelijk te maken, maar ook functioneel en toegankelijk. Het formaat 30x30 cm in kruisvorm is makkelijk toepasbaar en biedt veel ruimte voor gras om in te groeien. In de open ruimtes kunnen afhankelijk van het verband 10x10 cm of 20x10 cm formaten gelegd worden om looppaden te creëren of parkeervakken te markeren.

 

Naar productselector - Square Cross