Wegdekreflectie

 

Meer veiligheid door wegdekreflectie

In verblijfsgebieden zoals woonwijken draagt een hogere helderheid van de rijbaan en trottoir bij aan een betere gezichtsherkenning. Wegdekreflectie heeft daarmee direct invloed op het veiligheidsgevoel van inwoners.
 
In gebieden met een verkeersfunctie is de zichtbaarheid en daardoor de verkeersveiligheid - zowel overdag als ’s nachts - verder te vergroten door het toepassen van reflecterende banden of reflecterende tegels. Het wegverloop, personen en obstakels zijn beter zichtbaar. 
 
 

Download leaflet Optiflex

 

Voordelen voor milieu en stedelijk klimaat

Door wegdekreflectie mee te nemen in het lichtontwerp kan 30% op het energiegebruik van de openbare verlichting worden gespaard. Reflecterende bestratingsmaterialen houden bovendien minder warmte vast en verlagen de hittestress in stedelijk gebied.
 

Wegdekreflectie met Optiflex

Optiflex van Struyk Verwo Infra staat voor een deklaag met hoge reflectiewaarden die zowel voor stenen, tegels als banden leverbaar is. Voor stenen en tegels zijn diverse kleuren ontwikkeld die passen bij de verblijfsfunctie van de openbare ruimte.

Met betrekking tot de verkeersveiligheid zijn volledig witte deklagen beschikbaar die getest zijn op retroreflectie. Door de hoge hardheid van het materiaal wordt vervuiling tegengegaan en blijven de eigenschappen van de reflecterende banden en andere reflecterende  bestrating voor lange tijd behouden.

 

Ga naar de productselector - Optiflex

 

T