Struyk Verwo Infra

Thema wegdekreflectie - reflecterende bestrating

 

Zichtbare verkeersveiligheid

In verblijfsgebieden zoals woonwijken draagt een hogere helderheid van de rijbaan en trottoir bij aan een betere gezichtsherkenning. Wegdekreflectie heeft daarmee direct invloed op het veiligheidsgevoel van inwoners.

In gebieden met een verkeersfunctie is de zichtbaarheid en daardoor de verkeersveiligheid - zowel overdag als ’s nachts - verder te vergroten door het toepassen van reflecterende banden of reflecterende tegels. Door wegdekreflectie mee te nemen in het lichtontwerp kan bovendien wel 30% op het energiegebruik met de openbare verlichting worden gespaard. Doordat de reflecterende bestrating een lichter toeslagmateriaal heeft, zijn het wegverloop, personen en obstakels beter zichtbaar.


 

Optiflex

Optiflex van Struyk Verwo Infra staat voor een deklaag met hoge reflectiewaarden die zowel voor stenen, tegels als banden leverbaar is. Voor stenen en tegels zijn diverse kleuren ontwikkeld die passen bij de verblijfsfunctie van de openbare ruimte.

Met betrekking tot de verkeersveiligheid zijn volledig witte deklagen beschikbaar die getest zijn op retroreflectie. Door de hoge hardheid van het materiaal wordt vervuiling tegengegaan en blijven de eigenschappen van de reflecterende banden en andere reflecterende  bestrating voor lange tijd behouden.

Download leaflet Optiflex

Naar productselector -  textuur Optiflex

Naar inspiratiebank - projecten Optiflex